dijous, 15 de maig del 2008

imatge sónar 2008

Éssers híbrids amb cap humà i cos d'animal d'un misteriós laboratori d’'experimentació genètica' de la Xina protagonitzen la imatge del festival.

La imatge de Sónar 2008 és predominantment videogràfica i discorre a Internet. Es compon de set enregistraments d'1 minut de durada en format de vídeo domèstic filmats en una misteriosa localització i en què apareixen uns éssers de desconcertant composiciógenètica, meitat humans i meitat animals.
Els vídeos transcorren a la rebotiga d'un laboratori d'"experimentació genètica" situat en una remota ubicació de la Xina central. En aquell entorn es filmen els éssers resultants de l'experimentació biomolecular. L'objectiu final dels esmentats experiments és crear una espècie nova d'animals de companyia a l'estil dels que s'exhibien als circs ambulants, com la dona caiman o el nen serp.

Les mascotes apareixen tancades en una gàbia i postrades sobre una taula de cuina mentre responen tímidament a les preguntes formulades en xinès des de fora de la gàbia per uns interlocutors desconeguts.

Aquests vídeos han estat carregats escalonadament, estil màrqueting viral, a la web fantasma
www.b1158.cn/b1158.html i a Youtube, sense establir cap vincle ambel festival Sónar. El resultat ha estat espectacular: en només dos dies es va arribar a les 180.000 visites, nº 13 al rànquing "del més vist" de Youtube i nº. 3 a l'apartat de Ciència i Tecnologia.

1 comentari:

agi ha dit...

La imatge del Sònar sempre ha estat molt provocativa. Ara he estat buscant i en la pàgina web oficial hi ha un apartat que resumeix la seva història gràfica:
http://www.sonar.es/portal/es/image97.cfm
Jo recordava els cartells de l'any 2000, on apareixen les iaies bessones amb el cap enterrat, o les dues noies que semblaven tretes de la Família Adams. I també va tenir molt de ressó l'any que apareixia Maradona, no sé en quina fase estava dels altibaixos de la seva vida... Repassant les fotos dels cartells m'ha fet molta gràcia la primera imatge, de l'any 97, on es poden reconèixer diversos paisatges de Roses en estil RoadMovie grunch.