dimarts, 16 de setembre del 2008

Una MERCÈ sense polèmiques

Aquest any l'autor del cartell de les festes de la Mercè de Barcelona és el dissenyador Peret. Amb un disseny format per un collage digital d'elements formant una cara riallera, de moment sembla que ha evitat les polèmiques i crítiques que cada any envoltaven els cartells de la Mercè.










L'any passat Enric Jardí va dissenyar un cartell fent honor al seu cognom: un jardí de flors i logotips que formaven les lletres de Mercè'07. En aquest cas va ser bastant criticat degut a un altre cartell que havia sortit a la llum feia poques setmanes, també encarregat per l'Ajuntament, que coincidia amb unes lletres (FP) formades per una composició de petits elements.


El 2006 van encarregar el disseny del cartell a un famós artista abstraccionista
mexicà, que va presentar una proposta coherent al seu estil: abstracte. Una sèrie de cercles de colors simbolitzaven les fonts de Montjuïc. La simplicitat d'aquest cartell tampoc es va endur massa bones crítiques.






El 2005 va ser l'any que el cartell va rebre més crítiques, l'alcalde Clos el va defensar argumentant que simbolitzava la integració de diverses cultures en les festes típiques del nostre poble, però el fet que aparegués un primer pla d'una mulata amb un disseny ben poc agraciat i vistós va fer que convencés a ben poca gent. L'autor va ser l'artista Perejaume.